Laatste ingekorte jonge duiven vlucht wordt afgesloten met overwinning voor fam. Kat

Laatste jonge duivenvlucht van het seizoen. Het seizoen was pittig en kende aardig wat vluchten die of gecanceld of teruggebracht werden naar een kortere afstand. Zo ook dit weekend. Fontenay was de planning maar gezien de warmte werd het advies gegeven in te korten. Dit werd Lennik voor zowel de jonge duiven als voor de natuur duiven. 22 liefhebbers korfde samen 427 duiven in. Om 9.30 uur werden zij tegelijk met de natour duiven gelost met een zwakke variabele wind. Vader en zoon Kat hebben hun jongen in een uitstekende conditie. Net als vorige week gaan zij er met de overwinning in de Zaan vandoor. Om 11.46.27 zagen zij hun 1e getekende “140” geconstateerd worden. Deze was een halve minuut sneller dan hun eerst geklokte duif op de natour. De afstand van 188,752 werd afgelegd met een snelheid van 83 km/u. Janus en Jannus hadden 10 jongen mee en draaien er 6 in de uitslag. Naast de eerste plek in de Zaan was het goed voor de 2e plek in de kring en een 5e plek in afdeling.

Janus en Jannus gefeliciteerd met deze overwinning!

Top 10:

1 en 5 Janus en Jannus Kat, Westzaan. 2, 3 , 7 en 9 Thomas en Lieke Kuiper, Assendelft. 4 Marcel Kuijt en Wesley Vaas, Wormerveer. 5 Sjoerd Bierlee, Assendelft. 8 en 10 Jan en Joke Kaman:, Wormerveer.

Het seizoen zit er weer op. De kampioenen zijn bekend. Gefeliciteerd met de behaalde prijzen. Iedereen succes met selecteren, kweken en voorbereide voor een nieuw seizoen. Op naar 2024!

Colinda Brugemann (P.V. Zaanstreek-Noord)

Attractie F36 – Lennik

Eredivisie: J. van den Bosch – plaats 14

Eerste divisiie: K. Langeberg – plaats 3

Winnaar Eredivisie: Janus en Jannus Kat

Winnaar Eerste divisie: Jan Kroezen