Tijd voor gezelligheid tijdens de jaarlijkse ZCC-BBQ in Wormerveer

Zondag 3 september 2023 was het dan weer zover. De liefhebbers deels met vrouwen wisten het plein gelegen tussen de 3 Zaanse verenigingen die daar gevestigd zijn goed te vinden. 16.00 uur was het welkom door voorzitter Marco Braspenning en terwijl ruim daarvoor de gasten de tafels al hadden bezet begon om 17.00 uur de barbecue zoals gewoonlijk verzorgd door Catering van Clau uit Westzaan.

Alvorens het zo laat was ontstonden er aan alle tafels geanimeerde gesprekken en had er een huldiging van een vluchtwinnaar plaats. Een unieke huldiging namelijk van Mevr. Wiesje Imming uit Oostzaan die afgelopen zaterdag in de Eerste divisie de 1e prijs vloog, Het bijzondere daaraan? Mevrouw Imming heeft de gezegende leeftijd van 94 jaar en houdt nog steeds, weliswaar met af en toe een handje toesteken van een medelid, zelfstandig duiven en ze vloog dus op de Quiévrain van afgelopen zaterdag nog de 1e prijs. Hulde daarvoor.

Zo rond 17.00 uur luidde de voorzitter de bel en kon er zoals dat heet aangevallen worden. Het was wel even in de rij staan gezien de hoeveelheid leden die dit jaarlijkse festijn bezochten. Maar er was genoeg en de keuze was reuze, hamburgers, saté, warm vlees, vis, diverse soorten brood, fruit en uiteraard een bakje ijs, te kiezen uit een drietal soorten, voor degene die dat wilde slagroom en voor de rijkelijk aanwezige kleintjes maar ook voor de oudere die dat wilde, een dip om je ijs te versieren. We hadden geluk want de weergoden waren met ons, wat uiteraard de stemming behoorlijk verhoogde daarbij uiteraard ook geholpen door een koude versnapering in de vorm van een lekker pilsje, wijntje of frisdrank. Een groot deel van de liefhebbers kwam met de auto waardoor de versnapering 0.0 goed van de hand ging. Maar afgelopen zondag was ook racedag van de Grand Prix die in het Italiaanse Monza werd verreden. Voor degene die dat niet wilde missen stond er binnen in het lokaal van P.V. De Koerier een groot beeldscherm. Nadat het grootste deel van de barbecue achter de rug was hingen de meeste liefhebbers alweer snel rond de tafels. En dat is in de Z.C.C. toch wel een gemêleerd gezelschap wat betref leeftijden. Maar, er mag gezegd worden dat de Grijsaards zich aardig weerden in de discussies met de jeugdleden van ca. 45 tot 65 jaar. 😊 Rond een uur of 20.00 uur bedankte de voorzitter alle gasten voor hun aanwezigheid met de mededeling dat niemand hoefde te helpen met opruimen en met de kwinkslag dat hij dat zelf wel zou doen.

Marco Braspenning en zijn medebestuurders namens de leden van de Zaanse Concours Commissie weer van harte bedankt voor deze geweldige gezellige middag en avond en graag tot volgend jaar.

Gerard Dekker