50 JAAR GELEDEN – OVERWINNING VOOR DE VLIEGENDE POSTBODE WIM MARIJNISSEN

Wim begon als jonge knaap met de duivensport. Zijn ouders hadden een banketbakkerszaak onder de naam Grauwelman in de Westzijde precies tegenover de Stationsstraat in Zaandam. Later zijn Wim en zijn vader samen gaan spelen. Beide waren lid van Vitesse die toen hun clublokaal hadden tussen de Zuiddijk en de Jonge Arnoldusstraat. Gerrit van Sante was daar voorzitter en tevens secretaris van de ZCC. In die functie heeft hij nog een leuk jubileumboekje geschreven over 50 jaar ZCC. Wim en zijn vader waren echte programma spelers en speelden voor die tijd met een flink aantal duiven. Jelle Deurholt was de beheerder van het lokaal en Klaas Hartland was een van de vooraanstaande leden. Wim had later met zijn broer een loodgieterszaak en woonde toen aan de Braakdijk op het Kalf. Nu woont hij al jaren in de Wijdewormer waar hij de duivensport heeft verlaten en verder is gegaan in de paarden en hondensport.

Bert Braspenning