René Koeman-Kok uit Wormerveer wint overnacht vlucht Cahors

Op de warme vrijdag 7 juli werden de duiven gelost om 11.00 uur in Cahors, een afstand van ongeveer 985 kimometer van de Zaanstreek.
De duiven kwamen prima naar huis. De duiven haalden net geen 1000 mpm, maar je merkt gewoon dat ze niet veel last van de warmte gehad hebben. Het concours loopt ongeveer 5 uur 1 op 3.

De grote overwinnaar is René Koeman- Kok uit Wormerveer. Vorig jaar viel hij net 50 meter in de zone van de vogelgriep en kon hij niet meer vliegen. Maar in 2023 heeft hij de duiven weer prima onder controle. Deze zeer actieve liefhebber binnen de vereniging, NIC en op nationaal vlak pakte de overwinning met een uur voorsprong. Hij korfde 7 duiven in en klokte er 5 op de uitslag! René vliegt in principe alle NPO vluchten plus enkele ZLU vluchten, als dat mogelijk is. Tweede werden Peter en Mila Brugemann, die nog wonen op de Noorderweg in Assendelft. Derde werd An van der Peppel uit Wormer.

1,5,6,7 René Koeman, 2,4,8 Peter en Mila Brugemann, 3,10 B. van der Peppel 9 Arjan van Gent.

Attractie’s – A27 – Cahors: P. & M. Brugemann

Winnaar Rene Koeman-Kok