Knallende start met jonge duiven vanuit Roosendaal voor Comb. Kuyt/Vaas

Lang hebben we moeten wachten op de start van het jonge duiven seizoen. Voor de een zegen, voor de ander een kriem, je houdt er van of je gruwelt er van… De periode van voorbereiding is lang genoeg geweest, met zoveel mooi weer! Je kan zeggen dat de boot missen op Roosendaal bijna onmogelijk was… Na een lastige oefenvlucht vanuit Roosendaal op de dinsdag vooraf aan deze vlucht, moeten er toch liefhebbers nog hebben getwijfeld over deze vlucht. Uiteindelijk bleken de weersvoorspellingen voor zaterdag toch gunstig genoeg te zijn. In de nacht zuidoosten wind, maar in de ochtend tegen lossingstijd draaide de wind naar zuid-west-zuid en wisselend bewolkt en zon. Om 8.35u werd het startsein gegeven en vlogen er totaal 1.225 jonge duiven richting de Zaanstreek.

Marcel Kuyt en Wesley Vaas uit Wormerveer zaten samen met hun trouwe toeschouwer Henk Bas (=opa Wesley) hun duiven op te wachten. Na iets meer dan een uur zien ze drie duiven terugkomen over het Parteon-gebouw vanuit het noorden. Die kwam dus al terug…. De drie jonge duiven draaien maar twee rondjes en landen daarna keurig op de klep. De nummers 1 en 2 zijn twee nestmaten, de ‘45’ en de ‘46’. Kinderen van hun welbekende ‘325’, hun prijsduivin die in de afgelopen seizoenen driemaal teletekst behaalde. De vader betreft een bij Henri Diks aangeschafte kweekdoffer, die de lijnen van Koopman/Bakker in zich heeft (Valitas/Can Can).

De heren zijn van mening dat de ploeg erg goed kwam. 60 van 63 thuis tot nu toe en 33 van de 63 in de prijzen. Het grootste gedeelte van de ploeg komt binnen voor 10 uur. Daarna begint het te druppelen. Dat dit een prestatie van groot formaat is, blijkt ook op afdelingsniveau, de plekken 1-4-5 zijn voor de comb. Kuyt/Vaas. De heren hebben qua opleren zich gehouden aan de geboden trainingsvluchten. Extra lapvluchten waren er niet. Wel blijkt dat de ploeg in de voorbereiding twee weken stil heeft gezeten in de ren wegens coli-perikelen. Daar zijn de duiven dus heel erg goed van hersteld!

Marcel en Wesly, van harte gefeliciteerd met deze vliegende start van het jonge duiven seizoen!

Top 10 binnen de Z.C.C.:
(1-3-4) Comb. Kuyt/Vaas, (2-7) Marcel Kroon, (5) A. Kat & Zn, (6-9) N.M. de Jong, (8) P.W. Heine en (10) J. Siemons.

Atracties – J28 – Roosendaal

Eredivisie: Comb. Kuyt/Vaas – plaats 3

Eerste divisie: W. Imming-Roelofsen – plaats 8

Winnaar Eredivisie: Comb. Kuyt/Vaas

Winnaar Eerste divisie: Adri Ollebek