Siem List klokte snelste duif van Strombeek

Ook dit keer weer een willekeurig kranten artikel over de Zaanse duivensport. Deze week gaat het over een van de oudste actieve liefhebbers uit de ZCC. Siem List, een echte Havenees, een stoere kerel, een bootwerkerstype zoals er veel op de Haven woonde. Ook woonde er in die tijd veel duivenmelkers. Kent u ze nog? Evert Binsbrgen, Ulbe van der Zee, Jente Kuiper, Tichelaar Sr, Keitz, van Kralingen, Thijsseling, Siem Jong, Bronsveld, Cor Blaauw, Rein Haak, Jan Weij, Kremer Sr met drie zonen Harm, Frans en Karel die ieder op hun eigen adres duiven hielden, Otto Gramantik, Bleij. Dan op de Hemkade Jan Zwier en Willem Gerreman. Ongetwijfeld zal ik er nog een paar vergeten zijn. Siem List (BVZ) inmiddels 87 jaar speelt nog wekelijks zijn partijtje mee, hij is een schoonzoon van Siem Schaap en een zwager van Dirk Hartog.

Bert Braspenning (Zaanstreek-Noord)