Grootse overwinning Marcel Kroon in de Zaan vanuit Pt.St. Maxence!

De 2e midfondvlucht stond deze week op het programma. 915 duiven werden er door 47 zaanse liefhebbers ingekorfd. Met een noordoosten wind werden de duiven om 8.55 uur gelost. Om 14.38.12 uur werd de “308” van Marcel Kroon als eerste geklokt in de Zcc. Deze doffer ging als 28e getekende de mand in. Met een snelheid van 67 km/u de afstand van 385,522 km af en pakt hiermee de overwinning in de Zcc. Maar ook de 1e plek in kring 4 en bezorgt zijn baas ook de eerste overwinning in afdeling 6 tegen 8009 duiven. Marcel had er 30 mee en draait er 14 in de prijzen.
Marcel van harte gefeliciteerd met deze overwinning!


Top 10 deze week:
Plaats 1 Marcel Kroon Assendelft. Plaats 2 en 9 Jan en Joke Kaman Wormerveer. Plaats 3 Cor Kroon Krommenie. 4 Jan de Graaf Oostzaan. 5 combinatie Moes Zaandam. Plaats 6 vinden we de topduivin van Janus en Jannus Kat Westzaan terug. Plaats 7 is voor Arcel Kuijt en Wesley Vaas Wormerveer. 8 Hugo Hauzendorfer Westzaan. Afsluiter deze week op plek 10 is Gerard Tichelaar jr Zaandam.


Naast de prachtige overwinning van Marcel in de afdeling vinden we op plek 10 in de afdeling nog een zaanse duif terug van Jan en Joke Kaman. Iedereen gefeliciteerd.

Op naar volgende week. Dan staan er op het programma de eerste dagfond vlucht en een vitesse. Iedereen weer nieuwe kansen. Succes met voorbeelden.


Colinda Brugemann (P.V. Zaanstreek-Noord)

Attracties M20

Eredivisie: Comb. Moes – plaats 4

Eerste divisie: J. Kroezen – plaats 2