‘857’ van Kat opnieuw 1e in de Zaan!

De 1e midfondvlucht van het seizoen. Er moest nog even gewacht worden voordat er zaterdag gelost kon worden. De omstandigheden in Morlincourt waren nog niet optimaal om de duiven van afdeling 6 waar 1370 zaanse duiven bij zaten van 52 liefhebbers te lossen. Om 10.45 uur kon het startsein gegeven worden om de duiven met een noord oosten wind en 18 graden te lossen met half bewolkt weer. Het werd een pittig vluchtje waar er diverse liefhebbers s avonds nog niet alles thuis hadden.
De “857” van Janus en Jannus Kat herhaald het huzarenstukje van 2 weken geleden. Wederom als eerste afgevlagd worden in de Zaan. Om 15.47.29 uur werd zij geconstateerd. Met een snelheid van 68 km/u legde zij de afstand van 344,626 km af. Deze topduivin (houdt haar goed in de gaten mensen) zorgt ervoor dat de vader zoon combinatie er met de derde overwinning van het seizoen vandoor gaan. Daarnaast pakt zij de 3e plaats in de kring en in de afdeling is dit goed voor plek 7. Janus en Jannus korfden er 40 in voor deze vlucht en draaien er 20 in de uitslag.

Janus en Jannus van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!
Top 10:
1 Janus en Jannus Kat Westzaan plaats 2 Dirk Kaaijk Koog a/d Zaan. Plaats 3 Sjoerd Bierlee, Assendelft. Plaats 4 en 5 5 Bert Braspenning uit Wijdewormer. 6 Marcel Kroon, Assendelft. 7 Hugo Hauzendorfer, Westzaan. Plaats 8 en 9 Jon Siemons, Krommenie. Deze week sluit Cor Kroon uit Krommenie de top 10 af op plek 10.
Volgende week weer nieuwe kansen!
Colinda Brugemann (Zaanstreek-Noord)

Attracties M19

Eredivisie: A. Kat & Zn – plaats 1

Eerste divisie: Wilmartho – plaats 4