Frans van Vliet snelste liefhebber vanuit St. Gislain Hornu

De nog jonge Frans van Vliet won de eerste in de ZCC vanuit St. Ghislain Hornu, toen nog met lang rood haar. Ik bezocht hem wel eens op het kantoor van Zandhandel van Vliet. Later ging het bedrijf fuseren, Frans kreeg een leiding gevende functie en verdween uit de duivensport. Na het lezen van de vereniging uitslagen ben ik geschrokken van het zeer kleine aantal liefhebbers dat nu nog onder ons is.


Ik kwam nog een reglementen boekje tegen van Vitesse, opgericht 30 september 1925. Dat is twee halve eeuwen geleden. Ik wil u de namen van het toenmalige bestuur niet onthouden. Hun clublokaal stond links aan het begin van de Rozengracht in Zaandam waar nu de parkeergarage is. Het lokaaltje stond achter het boekwinkeltje van de dames Bakker. Hun broer G.J. Bakker was ook duivenliefhebber en had zijn hok boven naast het clublokaaltje. Het winkeltje staat al jaren aan de Zaanse Schans, als u naar de rondvaartboot loopt staat het links op de hoek van de aanlegplaats.

Bert Braspenning