In memoriam – Rob Koeman – 1937 – 2024

Zondagmiddag 11 februari tijdens de heel gezellige kampioenen huldiging van PV Zaanstreek Noord kwam Renee Koeman naar mij toe om te vertellen dat diezelfde morgen zijn broer Rob in de leeftijd van 86 jaar is overleden.

Rob heeft zich vele jaren ingezet voor de ZCC. Samen met zijn broer Bart op wiens adres de duiven gehuisvest waren, behaalde zij een groot aantal jaren, spelende onder de naam Gebr. Koeman, de nodige successen. Met name voor de attractie commissie heeft Rob veel en goed werk verricht. Tijdens de jaarlijkse ZCC huldiging in de Lindeboomschool, of in de Volksbond en niet te vergeten de Waakzaamheid stond het podium vol met huishoudelijke artikelen zoals TV, pick up, koelkast, bergmeubel , naaimachine en nog veel meer, te veel om op te noemen. Ook had Rob zitting in de jubileum commissie t.g.v. het 50 jarig bestaan van de ZCC (1931 – 1981).

Rob heeft zijn hele werkzame leven “in de bloemen gezeten”. Als jong jochie begon hij zijn loopbaan bij Schipper ’s bloemenmagazijn in de Westzijde naast de Flora bioscoop hoek Vinkenstraat. Toen daar de boel gesloopt werd, opende Rob, die inmiddels eigenaar was geworden, een nieuwe bloemenzaak aan de Peperstraat (hoek Oostzijde) in Zaandam.

De laatste jaren waren volgens Renee niet zijn sterkste, zo gaat dat veelal met mensen van die leeftijd. Volgens Renee was zogezegd het kaarsje opgebrand. Renee en zijn zus verloren in enkele jaren hun drie broers Helmud, Bart en Rob, alle drie duivenmelkers.

Rob bedankt en R.I.P.

Namens de ZCC,

Bert Braspenning