Pijlsnelle start natour voor Gerard Tichelaar jr.

Gerard Tichelaar heeft een goede start van het natour seizoen te pakken. Hij speelt 1-7-10 etc. in de Zaan met zijn oude en jonge duiven vanuit Roosendaal. Gerard beschouwt het natour spel als zijn specialiteit. Regulier jonge duiven programma speelt hij bewust niet. Zijn hok is 5,85 meter, hoofdreden voor hem om te specialiseren op vitesse, midfond en natour.
Na de laatste oude duiven vlucht van Gerard heeft zijn oude duiven op wedschap gebracht. Deze week heeft hij zowel zijn oude als jonge duiven op de opleervlucht meegegeven vanuit Zevenhuijsen. De jonge duiven zitten bij Gerard altijd door elkaar aangezien hij deze niet kan scheiden. Op donderdag heeft hij de oude duiven allemaal bij elkaar gelaten, zodat alle duiven op nest komen in de komende weken. Deze week zal niet iedere duivin dus mee kunnen op vlucht als zij nog een tweede eitje moet leggen op zaterdag.
De eerste duif van Gerard is de NL22-449, een duivin. Zij heeft het al eerder dit seizoen laten zien, meermalen top 10 in de Zaan. Met als kers op de taart de 3e kampioensduif midfond in Kring 4. En nu dus een eerste in de Zaan erbij gevoegd.
Op dit moment heeft Gerard alle duiven in bad gehad. Hij gaat straks de hokken lappen en de vloeren schoonmaken. Hij korft vanavond 10 doffers, 15 duivinnen en 36 jonkies in. Voor Gerard is het favoriete spel dus op de wagen!

Van harte gefeliciteerd met de eerste natour overwinning, Gerard!

Winnaar in de eerste divisie is Jan de Graaf.

Top 10 ZCC:

(1-7-10) Gerard Tichelaar jr., (2-8) Marco Braspenning, (3-4) A. Kat & Zn, (5) J. de Graaf, (6) G.G. Roelofsen, (9) Bert Braspenning.

Marit Kramer (namens BVZ)

Attracties N32 – Roosendaal

Eredivisie: R. Faber – plaats 21

Eerste divisie: F. Pfersisch – plaats 2

winnaar eredivisie: Gerard Tichelaar jr.

winnaar Eerste divisie: Jan de Graaf