Comb. Kuyt/Vaas: weer eerste in de Zaan met jonge duiven!

Geheel onverwachts valt de eerste duif op de klep bij Marcel Kuyt en Wesly Vaas. Vaste kijker opa Vaas roept de mannen over de komst van de eerste duif. De heren waren nog in voorbereiding voor de aankomsten, waterpannetjes moesten namelijk nog op de klep. 14.30u was voor hen de te verwachte tijd. De eerste jonge duif wordt geklokt op 14.29.39.

De heren hebben de doffers en de duivinnen gescheiden van elkaar zitten. De eerste duif, een doffer NL23-598, heeft zijn plaats ingenomen boven op de kast, daarin schuilt wellicht zijn motivatie voor zijn snelle terugkomst. De ‘598’ zit telkens bij de 1e tien duiven op het hok. Het betreft een volle duif van Jon Siemons. Een volle broer van de ‘29’ van Jon Siemons, een topper onder de generaalsduiven in de Zaan. Marcel en Wesly werken allebei fulltime. Tijd om regelmatig op te leren ontbreekt bij hen, maar beiden zien er het nut ook niet echt van in. De jonge duiven zijn goed en dat bewijst het resultaat deze week ook weer. De jongen trainen goed en de gezondheid is ook goed. Wekelijks worden de duiven door Stephan Gobel gecontroleerd. Verandering van spelsysteem naar nest gaat niet meer gebeuren dit seizoen. De heren hebben het jonge duiven spel niet als hoofddoel. Doel is overhouden voor de dagfond vluchten het seizoen erop. En daar lijken zij op dit moment zeer goed in de slagen. Op dit moment hebben zij nog meer dan 60 duiven mee vliegen. Op de vraag of zij nog last hebben van ‘oogjes’, antwoord Wesly bevestigend. Maar het zet niet echt in grote aantallen door dit seizoen.

Marcel en Wesly, van harte gefeliciteerd met de tweede jonge duiven overwinning! Winnaar eerste divisie: A. Polderman, ook van harte gefeliciteerd!

Top 10 ZCC:
(1-6-9) Comb. Kuyt/Vaas, (2) Bert Braspenning, (3) A. Kat & Zn., (4-8) M. & M. Kramer, (5) Comb. Moes, (7-10) Comb. Kuiper

Marit Kramer (namens De Koerier)

Attracties J32 – Niergnies

Eredivisie: R. Raber – plaats 17

Eerste divisie: N. Bakker – plaats 3

Winnaar eerste divisie: Comb. Kuyt.Vaas

Winnaar eredivsie: A. Polderman