Combinatie Kuiper Assendelft pakt zege op laatste dagfond vlucht vanuit Chateauroux

Zaterdag morgen 07:15 klonk het start schot vanuit het Franse plaatsje Chateauroux. Een nationale vlucht waar 232 Zaanse duiven aan deelname. Regen en een zuidelijke wind werden voorspeld, wat zou zorgen voor hoge snelheden van maar liefst ruim 100 kmh. 5 minuten voor de eerste aankomst begonnen dan ook de eerste druppels in Assendelft te vallen.

Kuiper’s topper “Kjeld” 21-478 deed het weinig en kwam als een raket vanuit het zuiden aangeknepen. Deze prachtige kras doffer had haast en pakt dan ook een wel verdiende overwinning in de Zaanstreek. Daarnaast is dit goed voor een 6e NPO intertext notering.

“Kjeld” die afstamt van een van onze super kweek koppels “Steigertje” 15-853 X “Suzanne” 17-101 heeft o.a. als broers en zuster: “Little Susie” 18-603 met 19 top 10 club noteringen, “Sven” 19-413 met een 1e NPO Chateaudun, “Stolz” 22-944 met een 2e NPO Tours eerder dit seizoen en “Irene” 19-250 die 1e Asduif generaal kring 4 Noord Holland werd.

De Zaanstreek was ook deze vlucht weer goed vertegenwoordigd met M&M Kramer 7e NPO en Sjoerd Bierlee 8e NPO Chateauroux.

1,5,7 Thomas & Lieke Kuiper, 2, Martijn & Marit Kramer, 3,8, Sjoerd Bierlee, 4, Ruud moes, 6,10, Richard Faber, 9, Jan & Joke Kaman.

Winnaar in de eerste divisie: W.S.A. Hoogma

Names De Postduif, Thomas Kuiper

Attracties – E31 – Nationaal Chateauroux

Eredivisie: Comb. Moes – plaats 4

Eerste divisie: N. Bakker – plaats 4

Winnaar Eredivisie: Comb. Kuiper