Door elementen geregeerde Duffel deert jonge duiven van Marcel Kroon niet

De tweede jonge duivenvlucht van het seizoen. 43 liefhebbers korfden 1238 duiven in voor deze vlucht. Gezien de weersomstandigheden koos de lossingscommissie ervoor de om de duiven om 7.45 uur te lossen. Sommige arriveerden nog net aan voor de buien maar de meesten arriveerden toch in de buien bij hun hok. Om sommige plekken vlogen grote groepen heen en weer. Toch wist de “222” van Marcel Kroon zich als snelte van het concours af te vlaggen door om 09.18.35 de plank aan te tikken. Met een gemiddelde snelheid van 98 km/u overbrugde deze de afstand van 154,898 km. Marcel had er 68 mee en draait er 35 in de uitslag.

Marcel gefeliciteerd met deze overwinning!

Top 10:
1 en 3 Marcel Kroon, Assendelft. Plaats 2 en 10 Nico de Jong, Zaandijk. Plaats 4, 5 en 6 is voor Jon Siemons, Krommenie. Op 7 vinden we Thomas en Lieke Kuiper, Assendelft terug. Voor plaats 8 blijven we nog even in Assendelft, Sjoer Bierlee. Plaats 9 is voor Janus en Jannus Kat, Westzaan.
Het bleek een gunstig Zaans windje te zijn. De overwinning in de kring gaat ook naar Marcel. En treffen we 8 zaanse duiven. Ook in de top 10 van de afdeling vinden we maar liefst 4 zaanse duiven met een prachtige 2e en 6e plaats voor Marcel. Nico op plek 4 en Jon sluit de top 10 af.
Op naar volgende week. Dan weer nieuwe kansen. Iedereen succes met voorbereiden.

Colinda Brugeman (P.V. Zaanstreek-Noord)

Attractie’s J29 – Duffel

Eredivisie: J. Siemons

Eerste divisie: N. Bakker

Winnaar Eredivisie: Marcel Kroon