50 JAAR GELEDEN WERD RUFFEC GEWONNEN DOOR JOS MANNAART

Jos Mannaart, een geboren Zeeuw, die met drie van zijn zonen Andre, Joop, Ab en schoonzoon Mart Oomen ieder afzonderlijk de duivensport beoefende.Ook binnen de wielerclub DTS genood de naam Mannaart een goede bekendheid. Andre en Fons fietste daar. Ook een zoon van Ab en vader Jos zijn schoonzoon Benno Reimerink deed het voortreffelijk als stayer achter de grote motoren. Duiven en wielersport hebben wel iets met elkaar gemeen. Veel oud wielrenners zoals Gerrit Schulte, Tourwinnaar Jan Jansen en wereldkampioen sprint Arie van Vliet hebben jarenlang met duiven gespeeld. Wat de duivensport betreft was PV Krommenie & Omstreken altijd een sterk centrum. Bekende namen uit die tijd Lou Brugemann, Jan Lotterman, Jan Vleeshouwer, Jan Loots, Jan Kuyzer, Jan Berger, Jan Konijn (bijna iedereen heette Jan) Dirk Kok van ’t Witte Huisje en Theo Scheerman. Hilarisch was ooit het optreden tijdens een feestavond van de ZCC toen Bul Kok verkleed als Faroek het toneel opkwam. Elk jaar volle zalen tijdens de kampioenehuldiging. De duivensport groeide en bloeide. Erg jammer dat we nu al een aantal jaren binnen de NPO gemiddeld duizend leden per jaar kwijt raken.

Bert Braspenning