Geslaagde seizoensopening 2023

Gisteren, zaterdag 15 april de 2e oefenvlucht voor Noord-Holland, welke door het bestuur van de Zaanse Concours Commissie werd gebruikt om er als opening van het seizoen en attractievlucht van te maken met een gezellige prijsuitreiking en feestje als afsluiter. In de eerste plaats werd het een uitstekende, goed verlopen vlucht vanuit Roosendaal een goede opening van het seizoen.

Over de uitslag, alle topspelers zaten zoals vanouds weer van voren. Met als grote winnaar Robert van Soest uit Koog aan de Zaan als winnaar. Die prestatie van hem was goed voor de 1e in zijn club, de 1e in d Z.C.C., de 1e in Kring 4 en uiteindelijk de 21e in Afdeling 6 Noord-Holland tegen 12579 duiven. Robert, gefeliciteerd. Wilde je echter in de prijzen vallen moest je aanwezig zijn, en dat betekende dat een aantal ontbrekende leden hele mooie prijzen aan hun neus voorbij zagen gaan.

De top 10 bestond na Robert van Soest op de 1e plaats uit Geert Tichelaar jr 2e en 3e, Sjoerd Bierlee 4e en 5e, Cor Kroon 6, Comb. Kuiper 7e een 8e, Marco Braspenning 9e en Peter Heine 10e.

De prijsuitreiking werd vooraf gegaan door en gezellige samen zijn uiteraard met een drankje waarbij de superlatieven een verwachtingen over seizoen 2023 druk gedeeld werden. Maar er werd vooral veel gelachen. Nadat Z.C.C. voorzitter Marco Braspenning een openingswoordje en welkom had uitgesproken, kon er genoten worden van een uitstekend lopend buffet, goed verzorgd door het Claudia Faber die vaker de activiteiten voor de Z.C.C. met haar bedrijf Soep van Clau verzorgd.

In zijn openingswoord had de voorzitter zijn teleurstelling al uitgesproken uit de wat magere opkomst van de Z.C.C-ers, zeker omdat het bestuur hun uiterste best had gedaan waar het betreft organisatie, prijzen en activiteiten. En groot compliment dan ook voor het hard werkende bestuur bestaande uit Marco Braspenning VZ, Marit Kramer Secr, Richard Faber Pmst, Jan van de Bosch, Jon Siemons, Marcel Kroon, Marcel Kuijt en Jannus Kat aan.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor een rondje van het goed gevulde rad van avontuur met prachtige prijzen. Ook stonden er een aantal jonge duiven te koop geschonken door de beste spelers van ons samenspel die gezien de magere opkomst van de leden toch snel van eigenaar veranderde in een verkoop die ik als schrijver in ieder geval niet snel zal vergeten. Ik wil persoonlijk dan ook de schenkers van deze jonge duiven bedanken voor hun geste, maar zeker ook Marco Braspenning die, ik zou zeggen, op zijn onnavolgbare manier de duiven verkocht. Gezien de kwaliteit van de aangeboden jongen zou dit een topverkoop zijn geweest ware het niet dat er een heleboel mensen dit hebben gemist.

Al met al werd het een heel gezellige avond en was er voor iedere aanwezige nog een kleine verrassing om mee te nemen als aandenken aan de Z.C.C.

Gerard Dekker (ZN/oud-voorzitter ZCC)