In memoriam – 1948 RINA SCHENK, WESTZAAN 2023

Via een overlijdenbericht in het Noord-Hollands dagblad bereikte ons het droeve bericht dat ons aller RINA SCHENK vrij plotseling is overleden. Rina is de echtgenote van Henk Schenk en de moeder van twee zonen.

Vooral de ouderen onder ons kennen dit Westzaanse duo maar al te goed, omdat zij zich met hart en ziel en dat vele jaren achtereen hebben ingezet voor de Zaanse Concours Commissie. Jarenlang functioneerden zij als meldadres en tevens waren zij het wekelijkse inleveradres van de vluchtbescheiden. In die periode was Egbert Meijer de rekenaar van de ZCC, in een adem kunnen we ook het duo Schenk noemen, want achter de schermen hebben deze twee fijne mensen bergen werk verzet voor hun ZCC.

Henk Schenk (erelid ZCC) kwam als jong jochie door zijn vader in aanraking met de duivensport. Beiden waren lid van PV Strijd & Vriendschap in Westzaan. Toen Rina in het leven van Henk kwam raakte ook zij gefascineerd door de duivensport. Dat zou bijna haar hele leven zo blijven.

Het ZCC bestuur en al haar leden condoleert Henk met het grote verlies van zijn innig geliefde vrouw Rina.

RINA RUST ZACHT

23-12-2023