Familie Kat oppermachtig met jonge duiven vanuit Pt.St. Maxence

De 8e jonge duivenvlucht alweer. Het seizoen voor de jonge duiven is bijna ten einde. En dat is te merken aan het aantal liefhebbers en aantallen duiven. 24 liefhebbers korfden er gezamenlijk 590 in. Om 10 uur werden zij gelost met een zwakke noord oostenwind. In Westzaan werd het een top weekend. Na al heerlijk te hebben zitten wachten op de duiven van Quievrain werd het nu ook weer genieten voor vader en zoon Kat. Zij zagen om 15.17.00 hun 13e getekende de “103” de constateerplank aantikken. Goed voor de snelste duif in de Zaan. De “103” legde de afstand van 383,556 km af in een gemiddelde van bijna 73 km/u. Janus en Jannus hadden er 36 mee en draaien er 19 in de prijzen. Naast de overwinning in de Zaan werd de overwinning in de kring maar nog mooier ook in de afdeling gepakt.

Janus en Jannus van harte gefeliciteerd!

Top 10:

1, 2, 3 5 en 10 Janus en Jannus Kat, Westzaan. Plaats 4 Bert Braspenning, Wijdewormer. Plaats 6 en 7 is voor Thomas en Lieke Kuiper, Assendelft. Plaats 8 en 9 Jan en Joke Kaman, Wormerveer.

Op naar volgende week. Weer nieuwe kansen. Iedereen succes met de laatste loodjes van het seizoen.

Colinda Brugemann (P.V. Zaanstreek-Noord)

Attractie’s F35 – Pt.St. Maxence

Eredivisie: P.W. Heine – plaats 14

Eerste divisie: K. Langeberg – plaats 3

Winnaar Eredivisie: A. Kat & Zn

Winnaar Eerste divisie: J. Kroezen