Hattrick in de Zaan voor Gerard Tichelaar jr. op de Natoer: Roosendaal, Duffel en Lennik!

Wederom werd er gebeld met Gerard. ‘Nu lukt alles’ weet Gerard te melden. Vorige week mocht hij 1-2 en 7 noteren in de Top 10 van de Zaan vanuit Duffel. Op dat moment vlogen zijn jonge duiven voorop en had hij 56 van de 63 duiven in de prijzen. Nu mag hij vanuit Lennik met grote overmacht de plekken 1-2-3-7 en 8 in de Zaanse Top 10 noteren.

De vlucht vanuit Lennik was lastig. De duiven kwam kletsnat thuis. Gerard kon slecht het onderscheid zien tussen jong en oud op de plank. Met hoge snelheid kwam de duiven naar huis. Joop (Pennink) en Gerard hadden uitgerekend dat de duiven op 10.15 er zouden moeten zijn. Op 10.14 verschenen de eerste duiven in de lucht, maar het duurde uiteindelijk tot 10.15.29 voor dat de eerste duif over de plaat liep. De conditie van de duivenploeg is goed te noemen. 2x per dag trainen alle duiven. Met de oude duiven is het allemaal wat lastig op nest. Hebben enorme drang om naar binnen te gaan. Alle duiven zitten nu op eitjes, eerste eitje van de 18e en tweede eitje van de 21e. Gerard koppelt de duiven voor de natoer bewust later, zodat richting het einde seizoen er pas aangepikte eitjes zijn.

Gerard voert Embregts-Theunis, 4 delen plus en 1 deel vet. Twee zakken, meer heb je niet nodig. Op dit moment hebben de duiven wat rode neuzen. Gerard gaat iedere dag minstens een kwartier zitten bij de duiven om ze te observeren. Een dierenarts bezoekt hij niet. Maar het natuurlijk niet zo, dat hij zijn duvienploeg niet ‘schoon aan de start brengt’. Ook hij gebruikt producten om ornithose, schimmel, geel en stuitluis bij te sturen. Zonder dit bijsturen kan er geen topprestatie worden geleverd.

Het seizoen van Gerard kan niet meer stuk. Gerard, van harte gefeliciteerd met de drie klinkende overwinningen in de Zaan op de natour!

Top 10 ZCC – N33 – Duffel
(1-2-7) Gerard Tichelaar jr., (3-5-10) A. Kat & Zn, (4) R. Faber, (6) M. Braspenning, (8-9) M. Kroon, winnaar in de eerste divisie was H. Kreling, met vier duiven mee.

Top 10 ZCC – N34 – Lennik
(1-2-3-7-8) Gerard Tichelaar jr., (4-6) A. Kat & Zn, (5) G.G. Roelofsen, (9) R.E. van Soest, (10) M. Braspenning, winnaar in de eerste divisie is J. de Graaf.

Attracties N33 – Duffel
Eredivisie: M. Kroon – plaat 9
Eerste divisie: Emily & Ryan Ollebek – plaats 13

Attractie N34 – Lennik
Eredivisie:
Eerste divisie:

Winnaar Eredivisie: Gerard Tichelaar jr.

Winnaar Eerste divisie: J. de Graaf