6e ingekorte jonge duivenvlucht prooi voor Comb. Kuiper

Afgelopen weekend stond de 6e jonge duivenvlucht vanuit Mourlincourt op het programma. Door de verwachte weersomstandigheden werd
er vanuit de NPO om het hitteprotocol in werking te laten treden en maximaal 1 nacht mand toe te staan. Na veel overleg en vergaderen werd besloten om de vlucht op vrijdag te laten ververvliegen vanuit Bierges met voor de uiteindelijke overwinnaars een afstand van 192 km.

Het winnende krasduivinnetje (NL 23-9218906) van de Assendelfse Comb. Kuiper kwam hoog aanzetten vanuit de goede richting, ze had echter zoveel snelheid dat ze ca. 30 seconden nodig had om op het hok te landen. Ze zat op plastic eitjes te broeden, gekoppeld aan een oude doffer met de naam “Barcalona Fred”, deze duif is in opleiding voor Barcalona 2025. Ze is gekweekt uit 2 vliegduiven die komen uit de betere lijnen van de Combinatie.

Thomas had eigenlijk niet een heel goed gevoel bij de late lossing en de omstandigheden maar de vlucht verliep overal prima dus een juiste beslissing van de lossingscommisie.

1e 10 ZCC: 1, 3 en 6 Comb. Kuiper 2 Jon Siemons 4, 10 A. Kat en zn, 5, 7 Comb. J en J Kaman, 8,9 M.N. de Jong.

Winnaar 2e divisie: K. Langenberg

Attracties J33 – Bierges

Eredivisie: Comb. J. & J. Kaman – plaats 7

Eerste divisie: F. Pfersich – plaats 6

Winnaar Eredivisie: Comb. Kuiper

Winnaar Eerste divisie: K. Langeberg