50 JAAR GELEDEN WON ROB VAN DER LINDEN SAMEN MET ZIJN VADER OP DE EERSTE VLUCHT DE TELEVISIE

Een super opening van het seizoen voor vader Lou en zoon Rob die in het duivenwalhalla aan de Zaandamse Ringweg woonden. Welke goed spelende liefhebber heeft daar niet gewoond? Er zijn er al een aantal de revu gepasseerd en er volgen er nog een aantal. Allemaal waren ze lid van PV Het Centrum. Elke zaterdag dus volop spanning. Helaas is daar nu nog weinig van over. Volgens mij is Nicolaas Bakker nog de enige die daar met duiven speelt. Ooit hadden we 15 verengingen binnen de ZCC met elke week een paarduizend duiven. Op de tweede jonge duivenvluchtvlucht waren er dit jaar nog maar 42 deelnemers. Opvallend is wel dat de leden die er nog zijn allemaal genieten van het spelletje. Een zwager van Rob van der Linden speelde ook met duiven en dan heb ik het over Han Van Ammers die met Jopie van der Linden was getrouwd. Beiden zijn helaas overleden. Han was een aantal jaren geleden de grootste horeca ondernemer van Zaandam en speelde voornamelijk met duiven die afkomstig waren van Sjors Snijders (bekend van de Dolle Mina’s) die in de Reigerstaraat in Zaandam woonde.

Bert Braspenning