50 JAAR GELEDEN GINGEN DE BLOEMEN NAAR MARKEN-BINNEN WAAR AB VAN DUIVENVOORDEN DE SNELSTE VAN DE ZCC HAD

Ab had zijn hart verpand aan de fondvluchten, net als zijn grote fondvriend Melgerd, die op het fabrieksterrein van Van Gelder papier, ook wel de Eendracht genoemd, woonde. Half Wormer werkte in die jaren bij VGZ. Beiden waren lid van de Vliegende Hollander in Wormer. Bekende namen uit die tijd zijn Henk Hendriks (ook al zo een fondklepper), dan Pank Weijers die ooit eens tegen mij zei toen ik naar Het Kalf verhuisde: Zelfs een krant waait naar het Kalf. Kun je nagaan hoe hij over mijn duiven dacht, of was het jaloezie want hij kreeg er bijna wekelijks een pak slaag van. Verder nog Lange Jaap Korver en Henk van Assema. Ab Duivenvoorde had dispensatie gekregen om in de ZCC mee te spelen want Marken-Binnen hoorde niet bij het spelgebied van de ZCC. In het krantenbericht staat dat zaterdag de jonge duivenvluchten beginnen. Er werd geschat dat er 10.000 jonge duiven in de ZCC aan de start zouden komen. Dat was 50 jaar terug, nu onvoorstelbaar.

Bert Braspenning