50 JAAR GELEDEN GING DE GENERALE TITEL NAAR DE COMB. STOLP-BAKKER

Comb. Stolp-Bakker won met nog twee vluchten te gaan voor de 5e keer de eerste prijs in de ZCC. Hierdoor stelde zij de generale titel toen al veilig. Jaap Stolp en Bert Bakker speelden in combinatie. Hun hok stond aan de Ringweg op het terrein van hondenpension Lagerweij vlak naast het erf van ZCC voorzitter Cees de Haan. Bert woonde aan de Ringweg en Jaap in een flat in de wijk Poelenburg. Later verhuisde Jaap naar de voormalige woning van Bram Broerse aan het Haaldersbroek waar hij alleen verder ging. Bert Bakker ken ik nog uit de tijd dat hij met zijn broer samen speelde ik dacht in de Schoolmeesterstraat te Zaandam. Nicolaas Bakker (BVZ) heeft het stokje van vader Bert overgenomen. Toen Bert overleed was hij samen met zijn zoon lid van BVZ. Daarvoor waren beide lid van PV Het Centrum die het verenigingslokaal aan de Ringweg hadden. De Comb. Stolp-Bakker was in die jaren het niet te kloppen duo. Niet alleen in de ZCC speelde ze rats aan de kop ook in de toenmalige Kring-2 met ruim 1000 leden waren ze enkele jaren niet te kloppen. Hun kolonie bestond voornamelijk uit duiven van Jan Loots en van Albert van der Flaes uit het Belgische Ravels. Veel leesplezier in bijgaand uitgebreide krantenverslag.

Bert Braspenning