NIET 50, MAAR 75 JAAR GELEDEN………

begon Bert Braspenning met de duivensport. Voor zijn 9de verjaardag kreeg hij op 24 juni 1946 zijn eerste twee duiven. Beiden hadden geen achterteen meer en waren ongeringd. Oorzaak WO-2. In 1948 werd hij lid van de jeugd afdeling van Bevrijde Vleugels (NBvZ). Het inkorflokaal was de schuur van ZCC (NABvP) penningmeester Cees Molenaar die een groentezaak had aan het toenmalige Otterspad (later Klokbaai) vlakbij de Bullekerk in Zaandam. Bij het inkorven moest de jeugd in de steeg naast het lokaal wachten tot zij aan de beurt waren. De jeugd mocht toen maar 1 duif klokken. De senior leden mochten wel in het gerieflijke(?) lokaal. Als 13 jarige won hij het provinciaal jeugd concours en zijn duif was ook de snelste van alle senioren. Ruim 25 jaar later, op Bert zijn verjaardag, won zijn nestdoffer de “957” de eerste in de ZCC en werd als tweede afgevlagd over heel Noord-Holland en daar gaat bijgaand krantenknipsel over.

Bert Braspenning