Topprestatie voor duivin ‘991’ van Jon Siemons vanuit Niergnies

Alweer de 4e midfondvlucht op het programma. Door de extreme warmte werd er besloten de vlucht en dag van inkorven aan te passen naar een kortere afstand. 753 duiven werden er door 46 liefhebbers ingekorfd voor de vlucht Niergnies. Om 7 uur werden de duiven met een zwakke zuiden wind gelost. Om 10.26.39 zag Jon Siemons zijn duivin de “991” de plank aantikken. Jon had er 30 mee en draait er 15 in de prijzen. De “991” legde de afstand van 282,793 km af in een gemiddelde snelheid van ruim 81 km per uur. In kring 4 goed voor de 2e plaats en in de afdeling een mooie top tien notering met de 6e plaats. Ook de 2e duif in de Zaan van Jan en Joke Kaman sluiten de de top tien af in de afdeling
Jon van harte gefeliciteerd met deze overwinning!


Top tien:
1 Jon Siemons, Krommenie. 2 Jan en Joke Kaman, Wormerveer. 3 Co ten Haken, Wormerveer. 4, 5 en 7 Tom Jansen en Lesli Honig, Krommenie. 6 en 9 Hugo Hauzendorfer, Westzaan 8 Bert Braspenning, Wijdewormer. 10 Gerard Tichelaar jr, Zaandam. Winnaar in de Eerste divisie is Wilmartho.

Aankomende week staan er weer 2 vluchten op het programma. Iedereen succes met voorbereiden. Dan weer nieuwe kansen!

Colinda Brugemann (P.V. Zaanstreek-Noord)

Attractie’s M24 – Niergnies

Eredivisie – Comb. Jansen-Honig – plaats 6

Eerste divisie – Wilmartho – plaats 1 (maximum van 4 attractie’s bereikt)

Winnaar Eredivisie: Jon Siemons