Crack duivin ‘857’ van comb. Kat opnieuw onverslaanbaar!

Vanwege de warmte en wind werden zowel de vitessevlucht als de eendaagse fondvlucht een aantal kilometers ingekort. Voor de vitesse werd dit Lennik. De 6e vlucht. 699 duiven werden er ingekorfd door 51 liefhebbers. Al vroeg werden zij om 6.45 uur gelost met een oosten wind. Zo konden zij de warmte een beetje voor blijven. Vorige week lukte het Gerard Tichelaar om de de “857” Van vader en zoon Kat ruimschoots voor te blijven. Ze had zelfs een ietwat mindere vlucht door als 11e duif zich te melden bij haar bazen. Evengoed een fantastische 43e plaats in de Zaan. Maar daar was ze weer! De 4e overwinning in de Zaan voor deze geweldige duivin. Je zou zo’n topper op je hok hebben. Om 9.13.03 uur liet zij zich constateren. En legde de afstand van 188,742 af met een gemiddelde snelheid van bijna 76 km/u. Janus en Jannes hadden er 17 mee en draaien er 10 in de prijzen. In de kring is het goed voor een 2e plaats en in de afdeling de 18e plaats.

Janus en Jannus van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

Top 10:
1 en 7 Janus en Jannus Kat, Westzaan. 2 Thomas en Lieke Kuiper, Assendelft. 3 en 8 Hugo Hauzendorfer, Westzaan. 4 en 5 Marcel Kroon, Assendelft. Plaats 6 Gerard Tichelaar jr, Zaandam. 9. Co ten Haken, Wormerveer. Afsluiter deze week op plaats 10 George Roelofsen, Zaandam

Winnaar in de eerste divisie: Wilmartho.

Op naar volgende week. Dan weer nieuwe kansen!

Attractie’s V23 – Lennik

Eredivisie: Comb. Kuiper – plaats 2

Eerste divisie: S. List – plaats 5

Winnaar in de Eredivisie: Comb. A. Kat & Zn