‘310’ van Sjoerd Bierlee snelste duif van loodzware Fontenay 2023

De 2e eendaagse fondvlucht. Ook deze vlucht werd vanwege de warmte en wind ingekort naar Fontenay. 462 duiven werden er door 34 liefhebbers ingekorfd. Niet iedereen dacht dat gezien de voorspellingen in Frankrijk dat zij los zouden gaan zaterdag. Om 6.30 uur klonk dan toch het startsein. Met een noordoosten wind begonnen de duiven aan deze kraker van een vlucht. Wie anders dan Mister Fontenay Sjoerd Bierlee zag zijn 1e getekende de “310” om 14.14.35 arriveren. Net als de 1e Fontenay was deze doffer goed voor de overwinning in de ZCC. Met een snelheid van bijna 66 km/u legde hij de 511,038 af. Sjoerd had er 36 mee en draait er 10 in de prijzen. Naast de overwinning in de Zaan gaat de “310” er ook met de overwinning in de kring en zelfs in de afdeling mee vandoor. Een super overwinning tegen 3307 duiven.

Sjoerd van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

Top 10:
1, 6 en 7 Sjoerd Bierlee, Assendelft. 2 en 4 Peter Heine, Wormerveer die ook keurig begint met zijn 1e getekende. 3 Thomas en Lieke Kuiper, Assendelft. Plaats 5 is voor de winnaars van Lennik vader en zoon Kat, Westzaan. 8 Robert van Soest, Koog aan de Zaan die ook keurig start met zijn 1e getekende. 9 Marcel Kuijt en Wesley Vaas, Wormerveer. Afsluiter net als op Lennik deze top 10 George Roelofsen, Zaandam die ook start met zijn 1e getekende.

Een pittige vlucht maar wel 1 waar hoop getekende duiven voorop kwamen. S avonds moesten er nog aardig wat doorkomen. Hopelijk zijn de duiven goed nagekomen en zullen zij goed herstellen voor de volgende eendaagse over 2 weken. We zullen dan merken hoe het ermee voor staat met de deelname.

Eerst op naar Pontoise aankomend weekend. Iedereen succes. Weer nieuwe kansen.

Colinda Brugemann (P.V. Zaanstreek-Noord)

Attractie’s E23 – Fontenay

Eredivisie: S. Bierlee – plaats 1

Eerste divisie: J. Kroezen – plaats 1 (maximum van 4 attractie’s bereikt)

Winnaar Eredivisie: Sjoerd Bierlee

Winnaar Eerste divisie: Jan Kroezen