Derde midfond vlucht prooi voor Gerard Tichelaar jr.

“Nou is het gelukt!” vertelt Gerard trots op zondagmorgen over de telefoon. Gerard, vitesse- en midfond-specialist, ontbrak tot op heden in de berichtgeving. Met ingang van deze week is hij weer terug in de kop van de Zaan. Gerard geeft aan dat het voor de duiven een zware vlucht vlucht was vanuit Pt.St. Maxence. Elke week is er noordoosten wind. De duiven slijten hieronder is zijn mening. Hij heeft er een hoop werk aan om zijn duiven met de huidige weersomstandigheden goed aan de start te laten verschijnen.

De winnende duivin, de “115” tegen 355 duiven, kwam prachtig aanzetten, maakte een klein rondje boven het hok en vloog daarna gelijk het hok in. Er zijn geen seconden verspeeld. Er was geen extra motivatie in het hok voor de “115”, aldus Gerard. Hij heeft 6 doffers thuis gehouden, de laatkomers van eerdere vluchten en die staan klaar voor de terugkerende duivinnen. Zijn ervaring is dat het voor duivinnen niet specifiek uitmaakt welke doffer er bij thuiskomt op haar wacht.. Gerard heeft 34 duiven ingekorfd en pakt er 16 in de prijzen binnen de ZCC. Binnen afdeling 6 Noord-Holland is de “115” de 7e duif tegen 6.107 duiven.

Wat betreft voeren is het voor Gerard simpel. Dit seizoen is hij gestart met Versele Laga voer. Dat beviel niet zo. Overgestapt op Jan Keen/Beyers, dat vond hij te licht. En de laatste twee weken voert hij Embregts-Theunis. Bij thuiskomt maakt hij gebruik van elektrolyten, staan er mineralen en krijgen ze na een half uur volle bak. Bij Gerard draait het om goeie gezonde duiven. Een dierenarts bezoekt hij zelden tot nooit.. Hij is blij met het resultaat. Volgende week gaat hij weer de strijd aan de met “857” van comb. Kat & Zn. Het zal weer een hele opgave worden.

Gerard, van harte gefeliciteerd met de 1e plaats in de eredivisie in de Zaan!

Dat Jan de Graaf zijn ploeg op dit moment goed heeft zitten blijkt deze week wederom. Er kan worden gesproken van een hattrick op de midfond voor hem. M19, M20 en M22 vanuit Pt.St. Maxence deze week heeft hij inmiddels op zijn naam geschreven.

Jan, van harte gefeliciteerd met de 1e plaats in de eerste divisie in de Zaan!

Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen, veel succes allemaal!


Top 10 Z.C.C. – M22 – Pt.St. Maxence
Gerard Tichelaar jr. (1 & 3), Hugo Hauzendorfer (2 & 8), Janus en Jannus Kat (4, 9 en 10), Marco Braspenning (5), Bert Braspenning (6) en Comb. Kuiper (7).

Marit Kramer (namens BVZ)

Attracties – M22

Eredivisie: H. Hauzendorfer – plaats 2

Eerste divisie: J. de Graaf – plaats 1