Super duivin ‘857’ van Kat finisht als 1e in de Zaan vanuit Lennik

De weergoden werkten zaterdag niet mee. De 2e vitessevlucht van het seizoen werd uitgesteld naar zondag. Al vroeg om 8.15 uur werden de 1438 duiven welke door 60 liefhebbers werden ingekorfd met een zwakke noord oosten wind gelost.
De eerste duif in de Zaan valt bij de vader/zoon combinatie Kat uit Westzaan. Janus en Jannus zagen hun 1e getekende de “857” als eerste naar beneden komen om 10.25.34. Deze duivin legde de afstand van ruim 188 km af met een snelheid van ruim 85 km/u. Zij korfden 45 duiven in. 29 vinden we er terug in de uitslag waarvan nog 2 duiven in de top 10. De winnares wint naast de 1e in de Zaan ook de 1e in kring 4 en de 4e plaats in de afdeling.

Janus en Jannus Gefeliciteer met jullie eerste overwinning in de ZCC in 2023.

Top10:
1, 5 en 6 Janus en Jannus Kat Westzaan. 2 Marcel Kroon, Assendelft. 3 Sjoerd Bierlee, Assendelft. 4 Martijn en Marit Kramer, Wormer. 7 en 8 de winnaar van de eerste vlucht Marco Braspenning, Zaandam. 9 Richard Faber, Westzaan. Hekkensluiter deze week van de top 10 Thomas en Lieke Kuiper uit Westzaan.

Attracties

Eredivisie: A. Kat & Zn – plaats 1

Eerste divisie: J. Kroezen – plaats 2