Marco Braspenning wint 1e in de Zaan tijdens eerste vitesse vlucht!

We zijn gestart! De eerste vitesse vlucht zit erop. 1685 duiven werden er door 60 liefhebbers ingekorfd voor de vlucht Duffel. Afdeling 6 kon in tegenstelling tot een aantal andere afdelingen wel op tijd los op zaterdag. Met een zwakke zuid oosten wind werden de duiven om 9.15 uur gelost. Het was nog frisjes met 9 graden. De eerste duif van de Zaan werd geklokt om 10.58.40 op het Kalf waar de voorzitter van de ZCC zijn 7e getekende als eerste klokte. Met een snel van 88 km per uur legde de “968” de ruim 154 km af. Marco had er 33 mee en klokte er 26 in de prijzen. Een prijspercentage van 79%. Marco’s 2e duif vinden we ook terug in de top 10 en wel op plek 4. Marco pakt ook de overwinning in kring 4 en in de hele afdeling is deze duif goed voor plek 12.

Marco van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

Top 10 is als volgt: 1 en 4 Marco Braspenning, Zaandam 2. Thomas en Lieke Kuiper uit Assendelft, 3 Robert van Soest, Koog a/d Zaan 5 Gerard Tichelaar jr Zaandam 6 en 7 Janus en Jannus Kat Westzaan 8 en 9 Tom Jansen en Lesli Honig Krommenie. Hekkensluiter op plek 10 is Nico de Jong uit Zaandijk

Attractie’s

Eredvisie – R.E. van Soest – plaats 3

Eerste divisie – Wilmartho – plaats 1